Skróty klawiszowe:

Pokaż moduł: Skróty klawiszowe.

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Dowiedz się więcej...

Samorządowy portal internetowy

Miasto i Gmina Pierzchnica

Gmina z potencjałem

Gmina z potencjałem

Filtrowanie aktualności

data od

data do

Bezpłatne szkolenia organizowane w ramach projektu Centrum Produktu Lokalnego

Ośrodek Promowania Przedsiębiorczości w Sandomierzu  serdecznie  zaprasza osoby prowadzące gospodarstwa agroturystyczne, rolników, podmioty prowadzące działalność gastronomiczną, a także osoby/podmioty zainteresowane rozwojem działalności w zakresie przetwórstwa owoców i warzyw na małą skalę oraz sprzedażą produktów lokalnych w oparciu o własne zasoby, z terenu objętego realizacją programu „Góry Świętokrzyskie naszą przyszłością”, tj. z powiatów: kieleckiego (z wyłączeniem miasta Kielce), opatowskiego, ostrowieckiego (z wyłączeniem miasta Ostrowiec Św.) i sandomierskiego,

na dwa jednodniowe, bezpłatne szkolenia organizowane w ramach projektu Centrum Produktu Lokalnego:

  1.  „Uwarunkowania prawno-sanitarne wytwarzania i sprzedaży produktów pochodzenia roślinnego oraz sprzedaży bezpośredniej”, które odbędzie się w dniu 14.06.2016 r., w godzinach 10.00-17.00, w Sandomierzu, w siedzibie Ośrodka, w Hotelu Basztowym przy pl. Ks. J. Poniatowskiego 2, oraz w dniu 15.06.2016 r., w godzinach 9.00-16.00, w Bielinach, w Centrum Tradycji, Turystyki i Kultury Gór Świętokrzyskich przy ul. Partyzantów 3.

Podczas szkolenia omawiane będą zagadnienia z zakresu podstawowych aspektów zakładania i prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie przetwórstwa owoców i warzyw (rejestracja działalności, formy opodatkowania i opłaty, wymogi sanitarne dotyczące przetwarzania, przechowywania, opakowania i etykietowania oraz dystrybucji i sprzedaży produktów).

  1.  „Znaczenie żywności lokalnej dla rozwoju obszarów wiejskich”, które  odbędzie się w dniu 21.06.2016 r. w Sandomierzu, w godzinach 10.00-17.00 oraz w dniu 22.06.2016 r. w Bielinach, w godzinach 9.00-16.00, w tych samych miejscach. Podczas szkolenia przedstawione zostaną zagadnienia wykorzystania lokalnej kuchni i tradycji kulinarnych dla rozwoju regionu; popularyzacji walorów żywności regionalnej i tradycyjnej z uwzględnieniem aspektów zdrowotnych, stosowanych receptur, form przetwarzania, znaczenia jakości i pochodzenia przetwarzanych produktów oraz form promocji.

Uprzejmie prosimy zamieszczenie załączonej informacji o szkoleniach na Państwa stronie www i wywieszenie jej na tablicy ogłoszeń oraz informowanie mieszkańców o możliwości udziału w szkoleniach.

Karta zgłoszenia jest dostępna na stronie www.swietokrzyskie swiss.pl oraz www.opiwpr.org.pl.

Liczba miejsc jest ograniczona. Udział w szkoleniach jest bezpłatny. Uczestnikom zapewniamy materiały szkoleniowe oraz lunch w przerwie zajęć. Na szkolenia uczestnicy dojeżdżają na własny koszt. W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt: tel. 15 833 34 02, e-mail: h.sadecka@opiwpr.org.pl.

 

20

MAJ

2016

1116

razy

czytano

1209/2777

Gmina Pierzchnica

Najnowsze aktualności

Jednostki

Zakład Komunalny w Pierzchnicy Sp. z o.o.

Punkt Wsparcia Podatnika w Chmielniku

Policja

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

Organizacje pozarządowe

Zdjęcie: Galeria Gmina Pierzchnica.

Galeria zdjęć

Zdjęcie: Galeria Gmina Pierzchnica.
Logo serwisu.

Pierzchnica

Gmina z potencjałem

Zdjęcie: Galeria Gmina Pierzchnica.
Zdjęcie: Galeria Gmina Pierzchnica.

Wyszukaj na stronie

Twoja przeglądarka internetowa, bądź system operacyjny, nie wspierają lektora w polskiej wersji językowej.

Zdjęcie:

Uruchom

Wstrzymaj

Przewiń animację o jedno pole w lewo.

Przewiń animację o jedno pole w prawo.

Ukryj moduł.